mandag 7. mai 2012

Barnebunad!




Barnebunaden strikket jeg til  min niese da hun ble født. Hun ble født 8 uker prematurt og var en veldig liten knøtt, men etterhvert la hun kjapt på seg og ble en lubben kule e i en periode, så barnebunaden ble fort for liten og trang. Hun fikk ihvertfall brukt den i dåpen sin!

Oppskriften ble funnet på www.garnstudio.no, der det ligger tonnevis av oppskrifter som er helt gratis. Garnene som Garnstudio produserer kan man få kjøpt hos en del garnbutikker, eller på nettbutikker i Norge, og disse garnene er generelt billigere enn de store garnmerkene som Dalegarn eller Sandnesgarn. Beregnet kostnad i garnforbruk til denne kjolen/bunaden er 145 kroner, litt avhengig av størrelse. Hvilket er en helt overkommelig pris, som kanskje er å foretrekke i stedet for å kjøpe en bunad til knøttet som er utvokst før man får snudd seg. Og det er jo stas at sånne ting kan gå i arv, kanskje?

Utfordringen med denne bunaden er et den strikkes i flere deler, først skjørtet og så må man "strikke opp" masker for å strikke borden nederst og bærestykket øverst. Dessuten skal det legges til en aldri så liten heklekant øverst i halsen. Jeg hadde aldri heklet før men fikk det til takket være "håndarbeidsskole" på garnstudio.com og litt tålmodighet.



1 kommentar: